Home > Uit de folder > De 5 lekkerste koolhydraatarme recepten

De 5 lekkerste koolhydraatarme recepten

Uit de folderVrije tijd

De 5 lekkerste koolhydraatarme recepten

In de maand januari slaat iedereen weer massaal aan het sporten om de overtollige kilo’s kwijt te raken en weer fit het jaar te beginnen. Maar wist je dat als je wilt afvallen zeventig procent te maken heeft met wat je eet? Sporten zorgt er slechts dertig procent voor dat de kilo’s eraf vliegen. Daarom heeft Spotta de 5 lekkerste koolhydraatarme recepten voor je uitgezocht, waardoor je moeiteloos wat extra pondjes kwijtraakt. Wil je afvallen dan is het beste om vooral anders te eten, niet minder. De recepten zijn alle voor 4 personen.

 

Recept 1: Rijst met kip kerrie
ongeveer 375 kcal. 

Benodigdheden:
200 gram zilvervliesrijst
200 gram kipfilet in reepjes
2 lenteuitjes in ringen gesneden
1 teentje knoflook geperst
½ blokje kippenbouillon
4 theelepels Philadelphia naturel light
6 handjes taugé
2 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met een blokje bouillon in ruim water. Snijdt de lente-uitjes en strooi peper en zout over de gesneden kipfilet. Verwarm de olijfolie in een koekepan en voeg er de lente-ui en knoflook aan toe. Bak deze tot de uitjes glazig worden en de knoflook lichtbruin kleurt en voeg dan de kipfilet toe. Bak de kipfilet totdat deze goudbruin is en voeg de kerriepoeder, de Philidelphia naturel light toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er op het laatst de taugé overheen. Roer alles nog even goed door elkaar en serveer met de gekookte zilvervliesrijst.

 

Recept 2: Penne met champignon roomsaus
ongeveer 450 kcal.

Benodigdheden:
300 gram penne
200 gram hamreepjes
400 gram spinazie
1 bakje champignons
4 eetlepels Philadelphia light bieslook
2 teentjes knoflook geperst

4 eetlepels parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water gaar. Snijdt de champignons en doe de olie in de hapjespan. Pers eerst de knoflook in de pan en roerbak vervolgens de champignons samen met de spinazie op middelhoog vuur. Als de spinazie geslonken is en de champignons bruin kleuren, voeg je de hamreepjes en de Philadelphia toe en roer je alles goed door elkaar. Serveer op een bord de penne met de romige champignons en spinazie. Strooi tot slot nog een beetje parmezaanse kaas eroverheen.

 
Recept 3: Kikkererwtensalade
ongeveer: 365 kcal.

Benodigdheden:
425 gram Kikkererwten gekookt
250 gram kerstomaten
3 wortels
4 lente-uitjes
Verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
5 eetlepels balsamicoazijn
Sesamzaad
Snufje peper en zout

 

Bereiding:
Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan een kom. Halveer de cherrytomaatjes, snijdt de wortels en de lenteuitjes. Pluk de basilicumblaadjes en rol ze per twee of drie blaadjes op en snijdt deze fijn. Voeg de gesneden cherrytomaten, wortels en lenteuitjes toe aan de kikkererwten. Voor de dressing meng je de olie en azijn. Voeg hier een beetje peper en zout aan toe en laat even staan. Giet de dressing bij de kom. Eventueel kun je er nog wat sesamzaad aan toevoegen.

 

Recept 4: Oosterse tomaten noodlessoep
ongeveer 285 kcal.

Benodigdheden:

zakje woknoodles
4 eieren
200 gram kipfilet
1 ui gesneden
1 teentje knoflook
2 pakjes tomatenblokjes
1 blokje tuinkruidenbouillon
4 handjes taugé
1 theelepel sambal
1 eetlepel Kikkoman sojasaus
 

Bereiding:
Neem een soeppan en warm daarin de olie. Fruit in de verwarmde olie de ui en de knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en vervolgens de bouillon. Breng de soep op smaak met sambal en sojasaus. Laat de soep kort even koken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna de taugé en eventueel de kipfilet toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de eieren in een kom en bak de eieromelet met een beetje olie in een koekenpan. Laat de omelet afkoelen op een bord en snijdt deze in dunne reepjes. Giet de noodles af en voeg deze samen met de omeletreepjes toe aan de soep. Serveer de soep in diepe kommen.

 

Recept 5: Gegrilde zalmfilet met walnootcrumble en salade
ongeveer: 550 kcal.

Benodigdheden:
4 stukjes zalm
2 citroenen
4 lente-uitjes
Peterselie
6 eetlepels gehakte walnoten
6 theelepels paneermeel
6 theelepels roomboter
6 theelepels parmezaanse kaas
Zakje Veldsla
12 champignons
2 rode appels
2 eetlepels walnootolie
1 eetlepel azijn
Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de stukjes zalm met peper en zout en besprenkel met het uitgeperste citroensap. Hak de peterselie grof en meng deze met de eveneens in stukjes gehakte walnoten, paneermeel, de parmezaanse kaas en de boter. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel het walnotenmengsel over de stukjes zalmfilet. Grill in ongeveer 25 minuten de vis gaar. Snijdt de lenteuitjes in ringen, de champignons in plakjes en de appels in blokjes. Verdeel over de veldsla. Voor de dressing meng je de olie met azijn en breng je deze op smaak met peper en zout. Serveer de gegrilde zalm samen met de frisse salade. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.