Home > Wonen > Creëer je eigen gedroomde woonkeuken

Creëer je eigen gedroomde woonkeuken

Wonen

Creëer je eigen gedroomde woonkeuken

Keukens zijn allang niet meer alleen keukens.

Het zijn woonkeukens. Liefst met een kookeiland, maar het meest in het oog springende element van een woonkeuken is de eettafel. Dat is de plek waar je alles bespreekt met elkaar, waar het huiswerk wordt gemaakt, waar wordt nagetafeld en waar je natuurlijk lekker uitgebreid staat te koken met een goed glas wijn binnen handbereik.

Wie droomt van een kookeiland kan in de meeste gevallen niet onder een verbouwing uit. Er zijn vele manieren om een kookeiland als het centrale punt van het huis te realiseren. Toch kom je ook een heel eind met een recht-toe-recht-aan keuken wanneer je deze weet te combineren met bijvoorbeeld een mooie houten eettafel. Wil je vaak en veel tijd in je woonkeuken doorbrengen zorg dan voor fijne stoelen. Zo wordt jouw woonkeuken de meest favoriete plek van het huis om te zitten.

Wat voor soort keuken je ook kiest, het moeilijkste is te bepalen waar wat komt. Pas als je weet wat je wilt, dan wordt de keuze op welke plek de spoelbak, de afwasmachine, de oven en de koelkast komen eenvoudig. Designkeukens zien er vaak mooi uit, omdat ze zo overzichtelijk zijn. Maar schijn bedriegt. Zorg in ieder geval voor genoeg kastruimte. Gelukkig zijn er heel wat vernuftige keukenkasten. Van smalle, uitrolbare kasten tot prachtige brede laden voor je bestek, maar bijvoorbeeld ook voor je pannen.

Heb je weinig ruimte? Ga dan slim om met je ruimte door te kiezen voor een inbouw fornuis of een inbouw koelkast. Heb je een bijkeuken of een garage dan kun je daar bijvoorbeeld een extra koelkast neerzetten. Bij weinig ruimte biedt een handig keukenkrukje uitkomst. Want om toch al je servies en keukenspullen kwijt te kunnen, ga je met je keukenkastjes gewoon de hoogte in. Daarmee creëer je extra ruimte en het staat nog mooi ook.

Heb je alle praktische kanten van de inrichting goed in kaart, dan is het kiezen uit een brede collectie aan keukens. De meeste keukens zijn strak en glad met greep vrije deurtjes en lades. Sfeer wordt gecreëerd met hout in de vorm van een houten aanrechtblad, een houten tafel of enkele hout gekleurde bovenkastjes. Maar ook zie je antracietkleurige werkbladen, die contrasteren met de witte keukenkasten. Kleur vind je vooral terug in de wandtegels of door de muren te schilderen in opvallende kleuren.

Bij een keuken denk je vaak aan een flink bedrag, maar dat hoeft niet zo te zijn. Kijk allereerst eens naar de aanbiedingen als je weinig te besteden hebt. Ook kun je ervoor kiezen om je keuken stap voor stap aan te passen. Er ontstaat al een heel andere aanblik met een trendy afzuigkap of met het vervangen van de spoelbak en een nieuwe keukenkraan. Wil je toch echt dat gedroomde kookeiland, dan kun je er ook in alle eenvoud voor kiezen om een prachtig keukenblok te plaatsen met extra kastruimte en een mooi keukenblad. Er zijn heel veel variaties mogelijk. Geef je fantasie de ruimte en creëer jouw eigen droomkeuken afgestemd op jouw eigen budget.

Meer inspiratie in de folders van de Bouwmarkten en de Woonfolders bij Spotta

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.