Home > Uit de folder > Carnaval vieren met je vrienden doe je zo

Carnaval vieren met je vrienden doe je zo

Uit de folderVrije tijd

Carnaval vieren met je vrienden doe je zo

Van 10 t/m 13 februari staat half Nederland weer op zijn kop en wordt er volop carnaval gevierd. Ga je met je vrienden carnaval vieren, trek dan alles uit de kast voor een onvergetelijk weekend waar je goed verkleed uit je dak gaat.  

Carnaval komt eraan
Half Nederland viert carnaval in het zuiden van het land. Er zijn heel wat vrienden die met elkaar afreizen naar het zuiden om carnaval te vieren in Breda, Eindhoven, Tilburg of Maastricht. Overal is het één groot feest. In de vele cafés en kroegen loopt iedereen verkleed de polonaise en gaan samen dansend en zingend helemaal los. Ook zijn er carnavalsconcerten, festivals en optredens van artiesten in grote feesttenten. In Roermond is er zelfs een carnavalsdorp dat je op zondag kunt bezoeken.

Dresscode: Wat doe je aan?
Ga je met een groep vrienden of vriendinnen carnaval vieren dan is er niets leukers om als groep verkleed te gaan. Kies een thema en doe hetzelfde aan of kies voor een herkenbaar item, zoals een carnavalshoed of dos je uit in dezelfde vrolijke kleuren. Goed geschminkt of iedereen dezelfde gekke pruik geeft ook en feestelijk effect. Als je wilt opvallen kan ook iedereen speciale gekleurde carnavalslenzen in doen. Wil je allemaal hetzelfde carnavalskostuum aan? Dan kun je met z’n allen verkleed gaan als piloot of als verpleegsters. Je kunt ook kiezen voor een superheld. Bijvoorbeeld superman en superwoman. Maar er zijn er nog veel meer zoals spiderman en badman. Heb je geen idee wat voor thema je als groep moet kiezen. Kijk dan de kunst af bij de kinderen. Zij gaan verkleed als prinsen en prinsessen. Ridders, politieman of boef. Maar ook verkleden kinderen zich graag als piraat of zigeunerin. Verder zijn ook musicals zoals Grease en films als Star Wars populair als het gaat om een de beste verkleedpartijen.

Voorzorgsmaatregelen
Tijdens carnaval is het meestal fris en koud. Daarom is het goed om onder je carnavalskleding warme kleding aan te hebben en eventueel thermo ondergoed. Om niet ziek te worden na afloop van het carnaval doe je er goed aan om veel multi-vitamines in te nemen om het gebrek aan slaap en gezond eten en drinken enigszins te compenseren. Ook is het verstandig om tijdens het vieren regelmatig water te drinken, zodat de kater beperkt blijft en je na afloop alles nog kunt navertellen.

Eten & Drinken: Hoe blijft het leuk?
Het bier vloeit rijkelijk in de kroegen en cafés.  Wie carnaval viert, zorgt ervoor dat er genoeg te eten in huis is. Ga je naar vrienden toe in het zuiden neem dan vooral een flinke lading snacks mee. Carnaval houd je vol met snelle kant-en-klaar snacks variëren van frikandellen, pizza’s, saté en partysnacks zoals gehaktballetjes, knakworsten, worstenbroodjes, kipnuggets, blokjes kaas en plakken worst. Qua drank zijn vooral de kleine flesjes populair en frisdranken met sterke drank zoals vodka en bacardi en gin.

Waar vier je het beste carnaval?
Carnaval vieren doe je in het Kielegat (Breda), Oeteldonk (Den Bosch) of het Lampegat (Einhoven) als je naar Noord-Brabant gaat. Zak je nog verder af naar het zuiden dan kun je goed carnaval vieren in Remunj (Roermond), Hedsjer (Heerlen) en Mestreech (Maastricht). Wil je boven de rivieren carnaval gaan vieren, dan doen ze dat het beste in Sassendonk (Zwolle) of in Boeskoolstedke (Oldenzaal).

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.