Home > Alles voor een overheerlijke paasbrunch

Alles voor een overheerlijke paasbrunch

Alles voor een overheerlijke paasbrunch

Pasen begint steeds meer op Kerst te lijken, met het verschil dat het niet een verplicht nummer is en je zelf bepaalt met wie je tijdens eerste paasdag aan de paasbrunch zit. En een brunch is natuurlijk wel iets anders dan een vier gangen kerstdiner. Daarom alles voor een overheerlijke paasbrunch op een rij.


Sfeervolle paasbrunch

Een paasbrunch is vooral sfeervol. Dat begint met het in huis halen van paastakken en nog mooier, katjes. Samen met de kinderen hang je de takken vol met allemaal paaseieren. Extra leuk is het als je ook een paar echte chocolade eitjes aan de takken hangt. Pasen en de kleur geel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan die gele lieve kleine paaskuikentjes. Daarom is het leuk om een mooi paasgeel tafelkleed over je tafel te leggen, met in het midden een schaal vol kleurrijk beschilderde paaseieren.


Plukbrood en paasstol

De paasbrunch begint meestal rond 12 uur. Sommigen kiezen voor 11 uur, maar ook 1 of 2 uur ’s middags is een prima tijd om gasten uit te nodigen voor de paasbrunch. Die brunch houdt een beetje het midden tussen een uitgebreid ontbijt en een bescheiden diner. Niet te missen zijn natuurlijk de croissantjes en afgebakken broodjes. Wil je eens iets anders kies dan voor plukbrood of voor gezond meer granen stokbrood. Ook een paasstol mag niet ontbreken tijdens de paasbrunch. Het overheerlijke krentenbrood met spijs kun je besmeren met roomboter en is een mooie start van een gezellige middag tafelen.

  

Maak iets speciaals

Bij binnenkomst schenk je je gasten allereerst een glaasje prosecco in. Wil je het bescheiden houden, start dan met een kopje verse bonenkoffie. Het hoeft niet heel veel werk te kosten, maar het mag wel speciaal zijn. En de paasbrunch mag in omgekeerde volgorde. Iets zoets vooraf of een schaaltje chocolade eitjes in alle kleuren en smaken doen het goed voor je aan iets hartigs begint.


Schaal vol gekookte eieren

Wat er tijdens een paasbrunch ook zeker niet mag ontbreken zijn eieren. Gebakken gepocheerd of een schaal vol gekookte eieren. Het hoort bij Pasen. Net als croissantjes en broodjes uit de oven met als beleg gerookte zalm, roomkaas met bieslook en warme beenham met honing.

Wil je echt uitpakken met Pasen laat je dan inspireren door onderstaand paasrecept: 

  • Als vooraf een heldere bouillon.
  • Schotel daarna je gasten een overheerlijke ontbijtquiche voor met spek en ei.
  • Lekkere broodjes in de vorm van panini’s, wentelteefjes met banaan, kaneelbroodjes of worstenbroodjes mogen ook niet ontbreken.
  • Liever gezond en niet te calorierijk? Ga dan voor een heerlijk frisse tonijnsalade zonder mayonaise.
  • Voor de kinderen: witte puntjes met eerst iets hartigs: kipfilet of jonge kaas. Daarna kunnen ze een extra broodje eten met XL Paashagel (grote hagelslag in een vrolijke paasverpakking), schuddebuikjes, aardbeien-frambozen jam of kokosbrood.
  • Als dessert zijn er verschillende toetjes te bedenken: bavarois, vanille-ijs met aardbeien, een paastulband of heel simpel een toren van soesjes.


Kant-en-klaar hapjes

Heb je geen zin om een uitgebreide paasbrunch klaar te maken? Ga dan de supermarkt in en laat je verleiden met het inkopen van de meest verrukkelijke kant-en-klaar hapjes. Of het nu om zoet of hartig gaat het mag allemaal. Er zijn ongelooflijk veel kant-en-klare lekkernijen, die je zo kunt uitstallen op tafel, zonder dat je daar verder erg veel werk aan hebt. Verse sinaasappelsap met een paar afgebakken croissantjes zijn een goede start. Daarnaast kies je voor veel soorten beleg, stokbrood en citroenmeringues met verse aardbeien als dessert.


Paasbrunch buiten de deur

De paasbrunch wordt veelal thuis gevierd, maar meer en meer wordt er ook buiten de deur gegeten en daar spelen hotels en restaurants handig op in. Wil je er even helemaal tussenuit, kijk dan wat er aan mogelijkheden zijn bij jou in de buurt. Je zult verrast zijn. Van een paasbrunch met een strijkorkest tot een brunch met zoektocht naar eieren, waarbij jouw kinderen worden vermaakt, terwijl jij heerlijk kunt genieten van je paasbrunch.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.