Home > Supermarkt > Al je kerstboodschappen ruim van tevoren in huis

Al je kerstboodschappen ruim van tevoren in huis

Supermarkt

Al je kerstboodschappen ruim van tevoren in huis

Laat jij het ook op het laatste moment aankomen met het inslaan van de boodschappen voor Kerst? En sta jij dan ook samen met vele anderen met een uitpuilende boodschappenkar in die lange rij voor de kassa?

Wat dacht je ervan om die boodschappen in een aantal fases in huis te halen? Zo voorkom je dat je in die laatste dagen voor kerst niet als een kip-zonder-kop door de supermarkt loopt

Boodschappen fase 1: Cadeaus en (fris)drank

Zodra je weet met wie je de feestdagen doorbrengt kun je bedenken voor wie je een cadeautje wilt kopen en welke drank je in huis moet halen. Juist in de weken voorafgaand aan de feestdagen wordt er door supermarkten gestunt met frisdranken, bier en goede flessen wijn. Maak een lijstje van alle drank, die je denkt nodig te hebben en ga deze eerste keer met z’n tweeën naar de supermarkt, want dit zijn veruit de meest zware boodschappen. Zet alle drank in de schuur of in de kelder. Blader door de folders en bekijk de aanbiedingen voor aantrekkelijke kerstcadeaus. Kies een speciale koopzondag om te shoppen of neem een paar uur vrij van je werk en winkelen op een rustige dinsdagmiddag.

Boodschappen fase 2: Lang houdbaar

In deze fase heb je een week lang nagedacht over wat je met de feestdagen gaat eten. Je hebt de tijd genomen om recepten bij elkaar te zoeken en een lijst gemaakt van alle benodigde ingrediënten. Deze lijst splits je in verse producten en alle ingrediënten die lang houdbaar zijn. Daarbij kun je denken aan wildfont, chutney, cranberries, kreeftensoep of heldere bouillonsoep en alle borrelhapjes voor in de frituur, speciale friet zoals twister fries of piccolini's. Kijk ook of je deze bereidingsproducten nog in huis hebt: balsamico azijn, olijfolie, (room)boter, barbecuesauzen, pijnboompitten en pasta, rijst of noodles. Verder kun je ook alvast inslaan toast, gedroogde worst, rozijnen, rabarbermoes, pistachenootjes, kerst M&M’s, koekjes en ovenbroodjes. Eenmaal thuis pak je de boodschappen niet uit, maar zet je de boodschappentassen in zijn geheel in de bijkeuken, kelder of garage.

Boodschappen fase 3: Verse producten

De laatste fase is de fase waarin je normaal gesproken alles nog moet inslaan, maar het lijstje met verse producten is een heel overzichtelijke geworden. Jij loopt nu doelgericht door de supermarkt naar een paar plekken. Het belangrijkste wat je nodig hebt is het hoofdgerecht met vlees, vis of gegratineerde groente. Maak je niet druk. De klassiekers zijn vlak voor de feestdagen ruim voorradig: kalkoen, konijn, biefstuk of een varkenshaasje. De zalm, zeevruchten en garnalen liggen ook vers uitgestald. Gewilde groente zoals asperges, sugarsnaps, spinazie en Hollandse wokgroente sla je in een handomdraai in. Ook fruit zoals appels, ananas, lychees en passievrucht kunnen in de kar. Daarna zijn de luxe vleeswaren en smaakvolle Franse kazen aan de beurt.
Tot slot kun je de zuivelproducten van je lijstje afstrepen: gegratineerde kaas, crème fraiche, sour cream, slagroom, mascarpone, melk en kwark. Gun jezelf nog iets lekkers om ’s avonds van te genieten en neem toch ook nog een kerststol mee. Binnen een half uur sta jij buiten met de allerlaatste boodschappen.

Voor alle kerstboodschappen kijk je in de nieuwste folders van de supermarkten

 

Bijvoorbeeld de PLUS en de JUMBO bieden veel inspiratie voor kerst.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.