Home > 6 tips om je relatie uit de sleur te trekken

6 tips om je relatie uit de sleur te trekken

6 tips om je relatie uit de sleur te trekken

Versterk je liefde en haal met deze 6 tips je relatie uit de sleur. Valentijnsdag is het ultieme moment om alles uit de kast te halen en er weer helemaal voor te gaan. Weg met de sleur die jouw relatie al een tijdje teistert. Zet deuren en ramen wagenwijd open en laat het bloed weer sneller stromen en je hart spontaan een slag overslaan.

1. Verrassende dag

Eén leuke verrassende dag doet meer voor je relatie, dan iets samen doen, wat jullie al vaker samen hebben gedaan. Denk maar eens terug aan de tijd dat je elkaar net kende. Het samen ervaren van nieuwe dingen heeft deels te maken met het sterke gevoel dat groeit naarmate je elkaar beter leert kennen. Steeds wanneer je samen iets nieuws beleeft, slaan je hersenen dat op. Doorbreek de sleur in je relatie en doe dingen die nieuw en spannend zijn. Ga samen racen op het circuit van Zandvoort of regel een privé wellness ervaring in de openlucht. Je kunt ook bij je thuis een kaas en wijnproeverij organiseren. Bereid je goed voor en laat je adviseren door echte kenners.

2. Start het domino-effect

Als je in een sleur zit of als je bang bent dat je daarin terecht komt, besef dan dat er vaak maar kleine veranderingen nodig zijn om je relatie weer spannend te maken. Het moeilijke daarvan is het begin. Bedenk welke stappen er nodig zijn om een paar veranderingen door te voeren. Begin met iets kleins en je zult zien, eenmaal een paar dingen aangepakt en het één volgt op het ander. Het domino-effect treedt op. Er zijn dingen heel snel te realiseren. Ga samen hardlopen. Begin met elkaar dagelijks even aandacht te geven en aan te raken of spreek af dat je een schermloze avond hebt. Waarbij je elkaar de eerste avond aankijkt en zegt: ‘Wat nu?’

3. Stop met ruzie maken over niks

Het leven kan behoorlijk hectisch zijn. Werken, filerijden, sporten, socializen, een hobby die veel tijd kost en toch ook even willen relaxen door een avondje te Netflixen. Dat kan ergernissen geven, waardoor je ruzie gaat maken over wie wat moet doen of dat de ander dingen nalaat, die zijn afgesproken. Ook kan het zijn dat je merkt dat je regelmatig ruzie maakt om dingen waarvan je, als je een beetje afstand neemt, moet toegeven dat ze nergens over gaan. Het is vaak zo dat één van de twee veranderd is en dat de ander daar moeite mee heeft of de verandering niet heeft kunnen bijbenen. Als je weet wat de oorzaak is, dan is het belangrijk om iedere week tijd te maken voor elkaar en echt alleen elkaar. Doe leuke dingen, ga samen ontspannen en wees lief voor elkaar. Dat zorgt ervoor dat je weer dichter tot elkaar komt.

4. Maak het belangrijk

Heb je al een tijdje een sluimerend ontevreden gevoel? Loop hier niet mee rond en trek aan de bel. Vertel je partner hoe je je voelt en doe meteen een paar voorstellen over hoe jij het graag ziet. Wat je ook kunt doen is zelf die sleur te doorbreken door iets voor jullie samen te organiseren. Regel een oppas, kies een vast moment per week of per maand om samen af te spreken. Met een goed glas wijn in de hand en iets lekkers op tafel praat je met elkaar door wat jullie bezighoudt en wat voor jou en de ander belangrijk is.

5. Lach je suf samen

Heb je al een tijdje weinig lol samen, schud je relatie dan een beetje ludiek op en kies voor een lach energizer. Door te lachen voel je je gelukkiger. Als je samen veel lacht, dan geeft dat een gevoel van verbondenheid. Zelfs als je samen lacht zonder reden. Lachen maakt vrolijk, relativeert en maakt je relatie luchtiger. Lachen is ook een uitlaatklep voor spanning, verdriet en zorgen. Het mooie is dat je hersenen het niet door hebben of je echt moet lachen of net doet alsof. Dus in dit geval is het: fake it 'till you make it. Ga samen naar een lachworkshop of kies voor een avondje Comedy Café.

6. Intimiteit is alles

Vaak is het een gebrek aan tijd, maar het kan ook stress zijn, ruzie of chronische vermoeidheid dat je minder zin in elkaar hebt. Het hoeft niet, maar het doet je relatie wel goed als je regelmatig intiem bent met elkaar. Daardoor komen belangrijke stofjes vrij in je hersenen waardoor je je gelukkig voelt en waardoor je ook liefdevol bent naar de ander. De magie kan gaan ontbreken als je al een tijdje niet heel close met elkaar bent geweest. De belangrijkste tip om het tij te keren is: maak tijd. Lever één uur kijken naar Netflix, YouTube of TV in voor je partner. En bedenk dat door tijd te maken voor elkaar je niet alleen je partner gelukkig maakt, maar zelf ga je ook een stuk gelukkiger door het leven.


Om deze tips extra kracht bij te zetten, kun je een typisch valentijnsdagcadeau kopen of je partner verrassen met een leuk uitje.

Typische Valentijnsdagcadeaus
Gouden armband
Doos vol chocola
Grote bos bloemen
Hele set kaarsen
Ingelijste foto
Fles prosecco
Alles in hartvorm
Massageapparaat

Leuke Valentijnsdaguitjes
Comedy Café Amsterdam
Wellness arangement: lees hier de top 5
De lachenginzer

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.