Home > Uit de folder > 5 Voordeligste verrassingsuitjes met Vaderdag

5 Voordeligste verrassingsuitjes met Vaderdag

Uit de folderUitgelichtVrije tijd

5 Voordeligste verrassingsuitjes met Vaderdag

Vaders houden van stoere echte mannen dingen. Dus hoe leuk is het om op Vaderdag samen iets heel stoers te gaan doen. Iets dat je eigenlijk best wel een beetje eng vindt, maar wel hartstikke leuk is om te doen. Spotta zet 5 stoere verrassingsuitjes op een rij, die ook nog eens voordelig zijn.

1. Op klimavontuur

Met Vaderdag met z’n allen op weg naar de top. Dat kan in één van de vier spectaculaire klimbossen van Nederland, waar je heel veilig tot op grote hoogte allerlei parcoursen kunt klimmen. Even diep ademhalen en dan voetje voor voetje je route op 22 meter hoogte tussen de bomen kiezen. Niet naar beneden kijken, want dan begint het te duizelen. Daag jezelf uit en klim achter je vader aan helemaal naar de top. Eenmaal bovenaan aangekomen is het uitzicht prachtig en is vooral het abseilen een feest. De klimbossen vind je in Ruurlo in de achterhoek, bij Lage Vuursche in ’t Gooi, in de buurt van Bergen op Zoom in Brabant en op de Veluwe bij Apeldoorn.

Om goed te kunnen klimmen is het belangrijk dat je genoeg vocht tot je neemt en eet van tevoren een paar bananen of een gezonde bruine boterham, zodat je genoeg kracht hebt om door te zetten.


2. Ferrari’s spotten op Zandvoort

Op Vaderdag kun je autogekken geen groter plezier doen dan naar auto’s te gaan kijken. Is jouw man of vriend zo’n vader dan is een dagje Zandvoort met de kinderen een feest. Breng een bezoek aan het Circuit van Zandvoort en kijk je ogen uit. Vaders genieten volop van ronkende motoren en van het kijken naar de autoraces die elk weekend plaatsvinden in Zandvoort. Wil je echt uitpakken, geef hem dan op Vaderdag kaartjes voor Italia a Zandvoort, dat een weekend later is. Op het circuit van Zandvoort zie je dan de mooiste Ferrari’s en Maserati’s voorbijkomen. Maar alles wat op vier wielen rijdt en Italiaans is, wordt op 24 en 25 juni geshowd op het circuit. Demonstratieraces met onder meer Alfa Romeo’s, Fiats en Lancia’s. Kijk, luister en geniet.

Na afloop is het heerlijk om nog even op een bankje bourgondisch te picknicken en na te genieten in stilte met een paar blikjes cola en bier en lekkere borrelhapjes zoals droge worst, nootjes en chips. En als vader een zoetekauw is dan zijn een paar snickers en een zak apekoppen voor de kinderen ook een heerlijke traktatie voor onderweg.


3. Samen rondvliegen

Heb je er altijd al eens van gedroomd om samen rond te vliegen? Dan is Vaderdag een uitstekende dag om op avontuur te gaan naar themapark Aviodome. Daar kun je opstijgen vanaf vliegveld Lelystad en een echte rondvlucht maken met een Cessna 172. Vind je dat te prijzig dan is er een goed alternatief. Stap met z’n allen in de vluchtsimulator, die buiten op het terrein staat. Als passagier vlieg je mee over steden en bergen en scheer je vlak over de grond om vervolgens weer loodrecht omhoog te vliegen. Een levensechte ervaring om nooit te vergeten. Verder kun je meer dan honderd vliegtuigen klein en groot bezichtigen en is er ook een Boeing 747 waar je in de cockpit plaats kunt nemen. 

Om een rondvlucht te maken in een vliegtuig is het goed als je van tevoren goed eet. Ontbijt daarom stevig met bijvoorbeeld gebakken eieren met spek, koffie en croissants met jam en kaas. In het vliegtuig kun je voor het opstijgen kauwgum of pepermunt nemen, zodat je oren niet dicht gaan zitten.


4. De golven bedwingen

Een hele stoere activiteit om op Vaderdag te ondernemen is een dagje raften op de Noordzee. Op volle snelheid ren je met een rubberen boot tussen jullie in de zee in. Je springt op de boot en peddelt als een dolle om de golven te bedwingen. Alles hangt af van de juiste timing en samen ervoor zorgen dat je door de golven heen komt. Een flinke uitdaging met vooral een heel veel plezier. Raften kun je op de stranden van Hoek van Holland, Kijkduin, Noordwijk, Zandvoort, Katwijk, Wijk aan Zee, Ouddorp en IJmuiden.

Zeelucht maakt hongerig. Neem daarom en goed gevulde koelbox mee naar het strand. Daarin kun je een fles frisdrank doen, een lekkere fruitsalade, bolletjes met ham en kaas en natuurlijk ook een traktatie voor de mannen die de zee hebben weten te trotseren. Laat ze lekker smullen van saté balletjes, blokjes kaas en andere tapas hapjes.

5. Rondleiding door de Arena

Gek op voetbal? Dan is het een uitgelezen kans je op Vaderdag te laten rondleiden door het voetbalstadion Amsterdam Arena. Je kunt er alle bekers die voetbalclub Ajax ooit heeft gewonnen, bewonderen en je kijkt vanuit de nok van het stadion uit over het veld. Ook mag je in de kleedkamer even op de plaats gaan zitten van je favoriete voetbalspeler. Maak nog even een selfie samen met je kinderen op de tribune en kruip achter de microfoon in de pressroom waar alle persconferenties na afloop van een wedstrijd worden gehouden. Een uniek kijkje achter de schermen waar de echte voetbalfans enorm van onder de indruk zullen zijn.

Voorafgaand of als je vroeg gaat achteraf kun je heerlijk lunchen met zelf meegebrachte verse pistolets met eiersalade of filet americain. Lekker zijn ook de meeneem pakjes drinken en de mini kitkats of als je gezond wilt doen een fruitbak met kersverse kersen

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.