Home > Uit de folder > 5 tips om je goed in te smeren voor je gaat zonnen

5 tips om je goed in te smeren voor je gaat zonnen

Uit de folderVrije tijd

5 tips om je goed in te smeren voor je gaat zonnen

Als de zon schijnt is het heerlijk om buiten te zijn en lekker te genieten. De zon is gezond, want door zonlicht maakt je lichaam zelf vitamine D aan en daarvan krijg je een stralend humeur. Voordat gaat zonnen is het belangrijk je goed in te smeren, want hoe fijn het ook is, zon is ook gevaarlijk. Je kunt verbranden en als je je niet beschermd tegen UVB-straling kun je huidkanker krijgen. Daarom 5 smeertips voor je gaat genieten van de zon.

Smeertip 1

Om verbranden te voorkomen is het goed om bij de eerste zonnestralen een hoge zonnebrandfactor te kiezen. Voor kinderen is dat minimaal factor 30. Voor jezelf kun je het beste beginnen met factor 20 en later in de zomer als je al mooi bruin bent is factor 10 voor een normale huid voldoende. Belangrijk is te blijven smeren. Alleen op die manier bescherm je jezelf tegen de gevaarlijke Uv-stralen van de zon.

Smeertip 2

Smeer jezelf in ongeveer een half uur voordat je de zon in gaat. Vooral oren en het randje van je bikini of zwembroek kunnen gevoelig zijn voor verbranding. Ben je eenmaal ingesmeerd dan is het goed om jezelf of je kind iedere twee uur opnieuw in te smeren. Het is ook goed om jezelf extra in te smeren na het zwemmen of als je heel erg gezweet hebt bij het sporten.

Smeertip 3

Stel je huid niet te lang bloot aan de zon. Het is goed om na een aantal uren uit de zon te gaan of iets aan te trekken. Maak je bijvoorbeeld een lange wandeling dan is het goed om je hoofd te bedekken, je neus goed in te smeren en ook je armen en benen extra goed in te vetten met zonnebrandcrème.

Smeertip 4

Blijf op het heetst van de dag uit de zon. Zoek een schaduwrijk plekje of ga binnen zitten. Tussen 12 en 15 uur schijnt de zon op zijn hardst en dan is de kans dat je snel verbrandt het grootst. Verbrand je snel dan zou je eigenlijk niet langer dan maximaal een uur per dag in de zon mogen zitten. Heb je een normaal huidtype en verbrand je eigenlijk nooit, dan is per dag 5 uur in de zon het maximale.

Smeertip 5

De zon bestaat uit zowel UVA- als UVB-straling. De UVA-straling zorgt ervoor dat je huid sneller verouderd en UVB is er de oorzaak van dat je kunt verbranden in de zon. Zonnebrandcrème beschermt je tegen beiden. Het is dus niet zo dat je minder bruin wordt van zonnebrandcrème. Het zorgt er vooral voor dat je niet verbrand, je minder snel rimpels krijgt en pigmentvlekken voorkomen worden.

Voordelige zonnebrandcrèmes vind je in de folders van Spotta:

Garnier Ambre solaire clear protect

Nivea zonbescherming

Vision zonbescherming

Sunspray Lovea Zonnebrandlotion

P20

Biodermal zonnemelk

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.