Home > Vakantie > 5 leuke dingen om te doen met je kinderen in de herfstvakantie

5 leuke dingen om te doen met je kinderen in de herfstvakantie

VakantieVrije tijd

5 leuke dingen om te doen met je kinderen in de herfstvakantie

Nieuws update: de nieuwe Spotta APP
Wist je trouwens dat je in de nieuwe Spotta folder-APP het Spotters-spel kunt spelen? Als jij als Spotter de vragen goed weet te beantwoorden, maak je iedere week kans op mooie prijzen.

Dus waar wacht je nog op? Download of update direct de nieuwste Spotta folder-APP en speel deze week nog het spel mee en maak kans op mooie prijzen. Wie weet bekijk jij straks folders en aanbiedingen op een van de te winnen Android Tablets.

Spotta APP voor Android
Spotta APP voor iOS 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens de vakantie kun je het samen met je kinderen thuis heel gezellig maken. Als zij vrij zijn is het fijn als er elke dag iets leuks op het programma staat. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Dat kan ook heel eenvoudig en knus. Het zijn vaak de kleine dingen, die het grootste plezier geven. 

Muziek maken
Bijna alle kinderen houden van muziek. De kleinste dreumesjes kunnen al op hun korte beentjes meewiegen op de muziek die ze horen. Nog leuker is het om samen met je kind(eren) muziek te maken. Dat kan met speelgoedinstrumenten, een echte gitaar of mondharmonica, maar ook heel eenvoudig met een paar potten en pannen waar je met een paar pollepels op slaat.
Kies een instrument. Bijvoorbeeld een trommel, mondharmonica of trompet. Als die niet voorhanden zijn, kun je ook samen zingen en daarbij in je handen klappen of met je voeten stampen. Eerst moet er natuurlijk flink geoefend worden. Is er genoeg geoefend dan is het tijd voor het echte optreden. Het leukst is dat natuurlijk voor publiek. Komt oma langs of zijn er kinderen van school of uit de buurt, nodig hen dan uit door bijvoorbeeld entreekaartjes te maken en uit te delen. Is er geen publiek dan kan er een opname gemaakt worden van het optreden met de mobiele telefoon. Het leuke van samen muziek maken is dat je er vrolijk van wordt en samen heel veel lol hebt.

Koekjes bakken
Met de kant-en-klare koekjesbakmix wordt het je extra makkelijk gemaakt om samen koekjes te bakken. Zorg ervoor dat je van tevoren alle ingrediënten in huis hebt of ga samen naar de winkel om boodschappen te doen. Kijk op het pak wat je nodig hebt. Bij sommige koekjesbakmix hoeft alleen nog maar water toegevoegd te worden. Bij andere zijn eieren en roomboter nodig. Je kunt natuurlijk ook met zelfrijzend bakmeel koekjes bakken en alle ingrediënten één-voor-één samen afwegen. Als alles in de beslagkom zit kun je het deeg kneden. De koekjes kun je in verschillende vormpjes maken. Zijn de koekjes klaar dan kun je deze ook nog mooi versieren. Er zijn kant-en-klare potjes met gekleurde spikkels van suiker of chocola te koop in de supermarkt. Of je kiest voor gekleurde fondant. Je kunt ook iets op de koekjes schrijven met een chocoladeschrijfstift. Als alle koekjes klaar zijn, leg je ze op een schaal waarmee je kind trots kan rondgaan. Samen lekker smullen van wat jullie gemaakt hebben.

Thuis knutselen met klei
Een van de meest leuke knutselmomenten is het knutselen met klei. Vooral in de vakantie ideaal, omdat kinderen er uren zoet mee zijn. Kinderen kunnen zich het meest uitleven met play doh klei. De vele kleuren klei in goed afsluitbare potjes kan op heel veel manieren gebruikt worden. Er zijn vormpjesen speciale attributen waar de klei doorheen gedrukt kan worden. Kinderen hebben fantasie genoeg om zelf poppetjes, auto’s en dieren te maken. Maar er zijn ook complete sets waarmee je pizza’s kunt bakken, ijsjes kunt samenstellen of de meest mooie wilde dieren kunt knutselen.

Speurtocht uitzetten
Wil je lekker naar buiten met je (kind)eren dan is het uitzetten van een speurtocht in je eigen woonwijk een hele leuke bezigheid. Dat kan heel eenvoudig met stoepkrijt waarmee je pijlen op stoep zet. In het bos werkt het ook goed met gekleurde wollen draadjes aan takken of struiken. Of je kiest voor zelf gemaakte kaartjes of routebordjes met een bepaald thema. Wil je de speurtocht extra spannend maken dan kan je kind ook op zoek gaan naar enveloppes, die gezocht moeten worden. In elke enveloppe zit een stuk van een woord of een puzzelstukje van een tekening. Wie het woord of de puzzel als eerste compleet heeft, is de winnaar. Heb je iets oudere kinderen, dan kunnen ze zelfstandig met een mobiele telefoon gaan speuren. Van tevoren zet je de speurtocht uit. Daarna regisseer je de speurtocht vanuit huis, terwijl je de kinderen op pad stuurt. Je geeft ze telkens een locatie op. Bij elke locatie vinden ze een codewoord of een plaatje. Zij geven met hun mobiel de code door en krijgen hiervoor als beloning de volgende locatie door. De speurtocht eindigt natuurlijk met het vinden van een schat, die kan bestaan uit zakjes snoep of een kleinigheidje.  

Pompoen snijden
Met Halloween in aantocht is dit het goede moment om voor de gezelligheid een pompoen te snijden. Van tevoren kun je de woonkamer een beetje in Halloweenstijl versieren. De pompoen moet eerst helemaal uitgehold worden. Dat is een karweitje waar je kind wel wat hulp bij kan gebruiken. Vervolgens teken je op de pompoen waar de ogen, neus en mond moeten komen. Snijdt deze er zelf met een schilmesje uit. Laat je kind ondertussen steeds beoordelen of het goed gaat. In de pompoen kun je een kaarslichthouder zetten en de pompoen ’s avonds bij de deur neerleggen. Van het pompoenvlees maak je samen een overheerlijke pompoensoep met geroosterd brood. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.