Home > Acties > 5 gouden tips om je huis sfeervol in te richten

5 gouden tips om je huis sfeervol in te richten

ActiesUit de folderWonen

5 gouden tips om je huis sfeervol in te richten

Heb je zin om de boel eens lekker om te gooien en wil je meer sfeer in huis, dan zijn er genoeg tips om je huis op een nieuwe manier in te richten. Soms heb je niet veel nodig voor een andere uitstraling en soms is het ook hoog tijd om een aantal oude spullen waar je op uitgekeken bent, weg te doen. Met een paar nieuwe accessoires of kleuraccenten creëer je eenvoudig een nieuwe sfeer. Spotta geeft je vijf gouden tips om je huis op een voordelige manier sfeervol in te richten.


Sfeertip 1. Licht in de duisternis
Nu het weer snel donker wordt, is het goed om een extra lampje aan te steken. Lampen zorgen niet alleen voor licht, het zijn echte sfeermakers. Het draait dit najaar ook letterlijk allemaal om de lamp. Je ziet veel open lampen van metaaldraad met mooie gloeilamp erin. De lampen zijn zwart, koperkleurig en je ziet ook steeds meer gouden lampen. De hanglampen en tafellampen zijn dit jaar vooral transparant. Een vernieuwende sfeermaker is de vloerlamp. Met zo’n hippe lamp krijgt je kamer een moderne uitstraling. Zeker in de avonduren als  juist dat ene donkere hoekje verlicht is, krijgt de kamer een veel gezelligere sfeer. Wil je een blikvanger dan kun je ook kiezen voor een voordelige ster van lampjes.


Sfeertip 2. Lekker warm aan je voeten
Wat een wereld van verschil kan maken in je woonkamer of slaapkamer is een mooi vloerkleed. Zo’n kleurrijk kleed zorgt niet alleen voor sfeer, maar het is ook lekker warm als je op  je sokken door de kamer loopt. Er zijn heel veel soorten vloerkleden. Van traditionele Perzische tapijten tot stoere dierenhuiden van geit, koe, schaap of rendier. De schapenhuiden zie je zelfs in alle mogelijke kleuren voorbijkomen. Van wit en grijs tot groen en donkerbruin. Deze passen zowel op de vloer als sierlijk gedrapeerd over de leuning van je stoel of bank. 


Sfeertip 3. Planten brengen sfeer
Als je meer warmte en sfeer in je huis wilt brengen dan zijn planten een ideale, goedkope manier om dat te doen. Dit seizoen zijn het met name groene planten van klein tot groot, die je woonkamer levendig maken. Daarnaast zie je veel kleine plantjes in allerlei terracotta achtige potjes, die je in groepjes bij elkaar kunt zetten. Heb je een meer uitgesproken smaak, koop dan voordelig een stippenbegonia of een veel bladerige cissus . Het zijn de vele verschillende tinten groen die deze planten zo bijzonder maken.


Sfeertip 4. Kussens en plaids
Hoe gezellig je het ook maakt met kussens breng je echt sfeer in huis. Ieder jaar weer opnieuw vind je de mooiste kussens in de folders. Kies voor dit najaar voor kussens met diepe kleuren en mooie prints. Deze kunnen gebreid zijn of gemaakt van zacht fluweel. Het mooist zijn kussens met een glansdraad. Juist omdat je interieur best een beetje luxe mag uitstralen. Naast de kussens op de bank zie je ook veel plaids. Deze fleecedekens hebben zelfs soms mouwen. Je vindt ze in de aanbieding in allerlei verschillende zachte breisels en stoffen. De kleuren en de prints zijn heel verschillend. Je kunt ’s avonds op de bank heerlijk wegkruipen onder die zebra plaid, maar het is ook lekker warm onder een donkergroene teddyberen plaid.


Sfeertip 5. Sfeer verhogende accessoires
De allerbeste sfeermakers zijn kaarsen. Lange kaarsen in mooie gouden of koperkleurige kaarsenhouders zijn helemaal terug van weggeweest. Ook windlichten en kaarslichthouders mogen niet ontbreken wanneer je een gezellige sfeer wilt creëren. Wat je steeds meer ziet zijn de sneeuwbol of sneeuwbal. Het lijkt wel een traditie. Even schudden en de sneeuw dwarrelt in vlokjes neer op de meest mooie gouden tafereeltjes in de glazen bol. Aan de wand kun je ook sfeer brengen. Naast een mooie foto of een kunstzinnige poster, kun je een muur ook sieren met een of meer mooie dierenkoppen. Je ziet gebreide koppen van giraffes, olifanten en zebra’s. Ook mooi is een mooi opbergrek waar je je favoriete vazen, schaaltjes, boeken, plantjes of foto’s in zet. Zo creëer je een persoonlijke sfeer in je woonkamer. Verder past in de sfeer van gezelligheid ook het traditionele wijnrek in moderne vorm. Leg er een paar mooie flessen rode wijn in voor speciale momenten. De sfeer kan niet meer stuk.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.