Home > Drogist > 10 Heerlijke ontspanningsmomenten

10 Heerlijke ontspanningsmomenten

DrogistSupermarktTuin & Dier

10 Heerlijke ontspanningsmomenten

De vakantie lonkt, maar er moet nog zoveel gebeuren voordat je de deur achter je dicht kunt trekken en lekker op vakantie kunt.

Even helemaal niets moeten en heerlijk ontspannen. Alvast bedenken wat je gaat doen als dat moment van welverdiende rust aanbreekt kan natuurlijk wel. Ontspannen kan op allerlei manieren. Heel veel verschillende manieren zelfs. Een aantal mooie voordelige ontspanningsmomenten op een rij:

Zoek een bankje op in het park en ga met een lekker flesje water of wat fris een boek lezen. Zo simpel en heerlijk kan het leven zijn. Er zijn weer zoveel meeslepende romans verschenen de afgelopen tijd.

Blijf lekker thuis en schommel in je hangmat. Of creëer een plek waar je helemaal languit kunt en zet je favoriete muziek op. Koptelefoon lenen van je kind of die speciale oortjes waarmee je zo fijn ontspannen muziek kunt luisteren.

Ga er voor een paar uurtjes tussenuit. Kies een plek waar je heerlijk kunt wandelen. Spreek er af met iemand die je al een tijd niet gesproken heb en neem bij het restaurantje in de buurt een heerlijke koffie met gebak.

Pak de fiets en maak een mooie fietstocht via de ANWB knooppunt routes. Zonder nadenken volg je zo’n route die je leidt langs de mooiste plekjes bij jou in de buurt of daar waar jij op dat moment bent.

Na inspanning volgt ontspanning. Een uurtje rennen om je nieuwe hardloopschoenen uit te proberen en bij terugkomst een lange douche waarbij je je na afloop insmeert met een heerlijke lotion met een ontspannende geur.

Jezelf trakteren op een ontspanningsmassage waarbij je vooral je hoofd laat masseren voor als je je gedachten wilt laten stromen of een voetmassage waarbij je daarna nog een half uurtje met je voeten omhoog blijft liggen.

Huur een paar skates en ga samen met je lief of met een goede vriend een rondje door het park of door de stad. Geniet van de natuur om je heen en maak je hoofd leeg. Na afloop lekker nagenieten buiten op een bankje.

Kijken naar water of staren in een brandend vuurtje heeft een mediterend effect. Rij aan het einde van de middag naar de zee of de waterplas bij jou in de buurt. Of pak ’s avonds een paar blokken hout voor in de vuurkorf. Ga zitten en kijk. Verder hoef je nergens op te letten.

Sla lekkere hapjes in bij de supermarkt, koop er een goede fles wijn bij en installeer je op de bank om minstens drie afleveringen van je favoriete serie achter elkaar te kijken op tv. Met al die lekkere hapjes binnen handbereik.

Echt even helemaal niets. Schenk een rosé in of drink een ijskoud biertje. Kijk naar de ondergaande zon, naar het verkeer dat voorbij rijdt of naar je huisdier dat net als jij voor zich uit staart en zit te genieten.

Laat een reactie achter

Lotte 29 september 2016 17:19

Wauw, mooi artikel

Marie 29 september 2016 17:17

Heerlijke ontspanningsmomenten, echt super!

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.